Kelderscomfortschoenen

Is een winkel gevestigd tussen Oirschot en Best. De collectie bestaat uitsluitend uit modieuze pasvorm comfort schoenen van de volgende TOPmerken; Amako, Durea, Footnotes, Ganter, GIJS, Haflinger, Hassia, Hickersberger, Livingstone, Lowa, Meindl, Mephisto, Rohde, Strober, Schneider, Solidus, theBird, Waldlaufer & Wolky onze collectie bestaat uit diversen breedtematen van extreem smal, wijdte C, wijdte D, wijdte E, wijdte F, wijdte G, wijdte H, wijdte J, wijdte K tot zelfs extreem breed wijdte M, een groot gedeelte van deze collectie is geschikt voor eigen steunzolen.

De juiste lengtemaat

Bij elke stap strekt de voet zich en wordt iets langer. Bij volwassen mensen kan de voet van onbelaste stand, dit is liggen of zitten naar half belast, dit is stilstaan (+8mm lengte) naar vol belast, dit is als je aan het lopen of wandelen bent de voet zal dan uiteindelijk 12 tot 15mm langer worden en dit is wel 1½ tot 2 schoenmaten. en is ook wel begrijpelijk de voeten moeten tenslotte uw totale lichaamsgewicht dragen en zullen daardoor langer en breder worden. Elke schoen moet dus ruimte maar ook doorveerruimte hebben. Soms loopt dit wel op tot 20 mm extra lengte, zeker bij wandelschoenen tenslotte zullen de tenen altijd de ruimte moeten hebben om vrij te bewegen.

De juiste breedte maat

De voeten zijn niet allemaal even breed en lang, van de 100 mensen die wij opmeten zijn er uiteindelijk maar 1 of 2 personen die zowel links als rechts dezelfde voetlengte en voetbreedte hebben. Daarom hebben wij ook schoenen in verschillende breedtematen. Bij een te brede schoen kan de voet naar voren schuiven en zullen de tenen de toegiftruimte opvullen en kan de schoen gaan slippen aan de hiel. Een te smalle schoen kan druk en pijn in de breedte geven. Wij hebben schoenen van smal tot breed. Niet alleen voor Dames maar ook voor Heren, onze jeugdschoenen lopen van maat 30 t/m 44 en zijn altijd in een smalle wijdte.

Afwijkende voeten

Stel u heeft een dusdanig verschil van voetlengte (meer als 15 mm) of voetbreedte dan is het mogelijk om een onpaar te bestellen dus bv links maat 38 wijdte K en rechts maat 40 wijdte G is het bij sommige fabrikanten mogelijk om een onpaar te bestellen.

Meten is weten

Wij beginnen daarom altijd met het opmeten van de voeten in lengte, breedte en in omvang daarna zoeken wij de schoen met de juiste leest voor uw voeten, deze schoenen worden nagemeten aan de binnenzijde om te controleren of deze over voldoende overmaat beschikken zodat uw voet zich weer kan strekken klik hier voor filmpje. Ook een goede reden voor een regelmatige voetmeting is dat voeten in de loop der tijd kunnen veranderen in lengte, doorzakken maakt de voeten langer, of in breedte, knokvorming maakt de voet breder en anders van vorm. Door regelmatige meting kunt u voetklachten voorkomen, u blijft heerlijk lopen op goed passende schoenen.

Uit onderzoek is gebleken

Dat ruim 60% van de mensen smallere voeten heeft dan wijdte G en dus op schoenen loopt die niet goed passen, (klik hier voor filmpje), een brede korte voet met hoge wreef loopt vaak op een te grote schoen om genoeg ruimte in de breedte te krijgen daar integen een smalle voet vaak een te kleine schoen om de breedte te compenseren. Het is zo belangrijk dat een voet zich kan strekken tijdens het lopen in schoen daarom is het belangrijk dat de schoen een overwaarde dienen te hebben. U begrijpt het al, een lange smalle voet kan zich in een te kleine schoen niet strekken waardoor er op den duur, dit kan wel 10 tot 20 jaar duren, er verschillende lichamelijke klachten kunnen ontwikkelen enkele hiervan zijn de Hallux rigidus en Hallux valgus, in de volksmond een knobbel aan de grote teen, maar ook knie-, heup, rug- en nekproblemen kunnen hierdoor ontstaan, daarom is het belangrijk dat u door de week goed passende en goed sluitende schoen aan heeft dan mag u in het weekeind gek doen door een schoen met hoge hak of iets dergelijks te dragen, de voet zal daar dan geen probleem mee hebben want de dagen daarna voelt hij zich weer comfortabel in de goed passende schoenen.

Wij bieden

Voor alle voet- en loop problemen een oplossing, van een kleine aanpassing in uw schoenen tot en met compleet vervaardigde orthopedische maatwerk schoenen van inlegzool tot elastische steunkousen, tevens beschikken wij over een medische pedicure voor reumatische en diabetische voet.

Ons credo

Laat uw voeten meten en laat u niet ver(mis)leiden voor een kleinere maat, het loopt beter en voorkomt later problemen.